Kyl- och Frysexpressens invigde logistikterminal

Publicerad

I förra veckan invigdes Kyl- och Frysexpressens nya logistikterminal i Sundsvall. Terminalen är på drygt 5 000 kvadratmeter med både kyl- och fryslager.

Ett 60-tal gäster fanns på plats under invigningen på torsdagen. Den 5012 kvadratmeter stora logistikterminalen, som började byggas för ett år sedan, har expansionsmöjligheter för ytterligare 500 kvadrat och solpaneler på taket. Investeringen har bland annat ökat lagerkapaciteten för fryst med 1 600 pallplatser och totalt sysselsätts 75 personer i terminalen, inklusive tjänstemän.

– Vi är väldigt glada för vår nya logistikterminal. Den är nästan dubbelt så stor som vår tidigare och mer ändamålsenlig, vilket gör att vi nu kan hantera mer gods på ett effektivare sätt. Det leder till bättre kvalitet och service till våra kunder. Även arbetsmiljön är bättre vilket gör att våra medarbetare trivs och vi blir en attraktiv arbetsgivare. Det är viktigt för oss, sa Magnus Stark, distriktschef Västernorrland Kyl- och Frysexpressen enligt ett pressmeddelande.

Terminalen rymmer 20 lastportar, kyllager, fryslager och tomgodsytor. På området finns ett varmgarage där lastbilarna kan avtinas och medarbetarna stå inomhus vid byte av exempelvis lyktor och vindrutetorkare. Det finns kontorsplatser för 20 personer, personalmatsal, konferensrum, vilorum, omklädningsrum, dusch, eget gym och bastu.

– Vår nya logistikterminal stärker vår närvaro och position i regionen och ger oss möjlighet att växa med både befintliga och nya kunder. Sundsvall ligger strategiskt helt rätt för oss, sa Jon Widell, vd och koncernchef för Kyl- och Frysexpressen.

Terminalen är byggd och ägs av fastighetsbolaget Catena. Kyl- och Frysexpressen Nord har tecknat ett tioårigt hyresavtal för samtliga ytor. Verksamheten i terminalen är i drift sedan den 16 september.

Från vänster: Magnus Stark (distriktschef Västernorrland Kyl- och Frysexpressen), Tobias Karlsson (regionchef Catena) samt Niklas Säwén (kommunstyrelsens ordförande Sundsvall), Jon Widell (koncernchef Kyl- och Frysexpressen). Foto: Kyl- och Frysexpressen