Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2023-09-29
Första serietillverkade 64-tonnaren visades upp

Under mässan E-Com Expo visade Scania Sverige för första gången upp sin serietillverkade ellastbil för 64 ton.

2023-09-28
Hållbarhetspris till Frigoscandia

Frigoscandia från Helsingborg har tilldelats Transportföretagens Hållbarhetspris 2023. Övriga finalister var Falkenklev Logistisk och Nordanå Transport.

2023-09-28
Northvolt bygger ny jättefabrik i Kanada

Kanadensiska Montreal blir nästa etableringsplats för den svenska batteritillverkaren Northvolt. Totalt handlar det om en investering på omkring 100 miljarder kronor där företagets befintliga anläggning i Skellefteå står som förebild.

2023-09-28
Nya krav på vinterdäck för A-traktorer

Regeringen har fattat beslut om en ändring i trafikförordningen som innebär att A-traktorer kommer att omfattas av samma krav på vinterdäck som personbilar. Ändringen börjar gälla första december 2023.

2023-09-28
Svensk Biogas ger upp skattestödet

Under ett halvår har Svensk Biogas ur egen ficka kompenserat sina kunder för halva den extra kostnaden som uppstod efter att skatten på biogas återinfördes. Nu anser bolaget att man kommit till vägs ände med den strategin, och från och med i förrgår betalar kunderna fullt pris.
– Vi hoppades på snabba stödåtgärder, säger vd Anna Lövsén.

2023-09-26
EU-länderna överens om Euro 7

EU:s ministerråd har enats om nya regler för den kommande Euro 7-klassningen. De nya kraven rör bland annat koldioxidutsläpp, partiklar från däck och bromsar och hur utsläppsnivåer testas för lastbilar.

2023-09-22
Scania återigen vinnare i bränsletest

Vilken dragbil är allra snålast med dieseln? Svaret i det tyska jämförelsetestet European Truck Challenge blev Scania 420 R med Super-drivlina.

2023-09-22
Riksrevisionen underkänner tidigare regeringars energipolitik

Senfärdigt agerande, kortsiktighet och dåliga konsekvensanalyser. Det är några av Riksrevisionens slutsatser när tidigare regeringars energipolitik granskats.

2023-09-22
Pär Boman föreslås som ny ordförande i Volvo

Valberedningen i AB Volvo föreslår att Pär Boman utses till ny ordförande i bolaget. Han är idag ordförande i valberedningen.

2023-09-22
Kranpunkten investerar i nya ellastbilar

Våren 2022 driftsatte lyftmaskinuthyraren Kranpunkten den första eldrivna lastbilen i verksamheten. Satsningen har fallit väl ut och nu tar Kranpunkten nästa steg genom att införskaffa ytterligare två ellastbilar för hållbara maskintransporter i Stockholm och Malmö.