Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2022-12-06
Falkenklev tog hem Laddguldet

I fredags delades årets pris för ”Laddguldet” ut vid elbilsmässan Ecarexpo i Göteborg. Vinnare i kategorin Fastighetsägare blev det skånska åkeriet Falkenklev Logistik. Bolaget har på kort tid uppfört landets största laddpark för tunga fordon i Malmö.

2022-12-02
Tesla har levererat första lastbilen

Elbilsjätten Tesla har levererat sin första lastbil, efter flera år av förseningar. Enligt uppgifter ska fordonet kunna köra omkring 80 mil på en laddning.

2022-12-02
Mälardalens första publika laddstation för tung trafik invigdes

STOP 128 i Västerås har begåvats med Mälardalens första publika laddstation som är öronmärkt för tunga transporter. Först ut att ladda var en 20-årig förarelev.

2022-12-02
BDX tecknar jätteavtal med LKAB

BDX är på väg att teckna företagets största avtal inom gruvindustrin med LKAB. Avtalet gäller driften av dagbrottet i Leveäniemi, Svappavaara, drygt fyra mil utanför Kiruna.

2022-12-02
Första batteridrivna underjordstrucken med fossilfritt stål

Verkstadsbolaget Epiroc har tagit fram en prototyp av en batteridriven underjordstruck tillverkad med fossilfritt stål. Minetruck MT42 Battery har ett koldioxidavtryck som är 10 ton lägre per tillverkad enhet.

2022-12-02
Scania säljstartar ny servicelösning

Igår startade Scania försäljningen av Service 360. Den nya avtalsportföljen gäller för både nya och begagnade lastbilar, och det som är nytt är att servicen kan skräddarsys bättre utifrån de faktiska behoven.

2022-12-02
Uppåt för nyregistreringarna

Antalet nyregistrerade lastbilar går kraftigt uppåt. Både lätta och tunga lastbilar ökade mer över 30 procent i november jämfört med samma månad förra året.

2022-11-30
Försvaret köper hundratals nya lastbilar

Det svenska försvaret ska rustas upp och växa. För att täcka transportbehovet framöver ska Försvarsmakten beställa närmare 300 nya lastbilar från Scania och Volvo.

2022-11-25
Laddning för tunga fordon i Skellefteå

Norra Sveriges första publika laddstation för tunga transporter har nu öppnat i Skelleftehamn. Bakom satsningen står Skellefteå Kraft i samarbete med flera andra aktörer som vill påskynda elektrifieringen av tunga transporter i regionen.

2022-11-25
Elis fick pris för cirkulär modell

Helsingborgs stads miljöpris går i år till Elis Textil Service. Bolaget har uppmärksammats för sin cirkulära textilhantering och investeringar i ellastbilar.