Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2023-06-09
Första spadtaget för Julas nya jätteterminal

Bygget av Jula Logistics nya storterminal är igång. Investeringen uppgår till omkring en halv miljard kronor och innefattar även en ny ladd- och tankstation.

2023-06-09
Tyngre vikt med B-körkort utreds

Regeringen har gett Transportstyrelsen i uppdrag att utforma en försöksverksamhet där det blir möjligt att ansöka om att få köra tyngre lastbilar, som drivs av alternativa bränslen, på B-körkort. Ny föreslagen maxvikt är 4,25 ton.

2023-06-09
LBC Logistik firade 20 år

I år fyller värmländska LBC Logistik 20 år Det firades ordentligt den gångna helgen, med utställningar, öppet hus, aktiviteter för barnen och festligheter.

2023-06-08
Ny affärsområdeschef på Akkafrakt

Akkafrakt har fått en ny affärsområdeschef för verksamhetsområdet Kran & Special. Han heter Jonas Kullberg och har nyligen arbetat på MAN.

2023-06-02
Fusk med avgaser värre än befarat

Tidningen Aktuell Hållbarhet visade för ett år sedan att det är mycket enkelt att koppla bort avgasreningen på lastbilar. Ett europeiskt forskningsprojekt har nu visat att det med stor sannolikhet är väldigt många som gör just detta ute i Europa.

2023-06-02
Colmec får ny majoritetsägare

Däckaktören Colmec ska få en ny majoritetsägare i det nordiska investeringsbolaget Norvestor. Partnerskapet ska ligga till grund för fortsatt framgång och expansion av verksamheten.

2023-06-02
Vätgas ska produceras vid Ringhals

Vattenfall har beslutat att starta ett projekt som innebär produktion av fossilfri vätgas i anslutning till Ringhals kärnkraftverk. Projektet ökar flexibiliteten i hur elnät och elproduktionen kan utnyttjas i närområdet.

2023-06-02
Starkt stöd för minskad klimatpåverkan i offentlig upphandling

Nästan varannan person tycker att den offentliga upphandlingen ska påverka klimatet så lite som möjligt, även om det blir dyrare. Det visar en Novus-undersökning som Fossilfritt Sverige beställt.

2023-06-01
Studie underkänner snöröjning och halkbekämpning

NTF, Nationella trafiksäkerhetsförbundet, har undersökt hur väl snöröjning och halkbekämpning utförs på kommunernas gångstråk. Resultatet visar att snöröjningen är otillräcklig vid nära hälften av observationerna.

2023-06-01
Ny tankstation med egenproducerad vätgas

I augusti invigs Sveriges första publika vätgastankstation för tankning av både tunga fordon och personbilar med vätgas producerad med el från ett eget vindkraftverk. Platsen är Älghult i Småland.