300 fordon i orderboken för Volta Trucks

Publicerad fre, 01/27/2023 - 11:24

Volta Trucks, den svenska lastbilstillverkaren som bildades så sent som 2019, har nu 300 bekräftade ordrar på sin första modell Volta Zero. De första exemplaren ska levereras under andra kvartalet i år.

De förväntade intäkterna från de 300 första exemplaren av den elektriska 16-tonnaren Volta Zero uppgår till 85 miljoner euro enligt bolaget. Enligt planen ska det första serieproducerade exemplaret rulla ut från fabriken i österrikiska Steyr tidigt under andra kvartalet i år. Bolaget meddelar också att den fortsatta efterfrågan ser ut att vara stark.

– Volta Trucks är nu redo för sitt första år med både försäljning och produktion. Vi är fulla av tillförsikt och fokuserade på att leverera enligt våra strategiska mål och ambitioner att minska utsläppen i våra stadskärnor, säger bolagets vd Essa Al-Saleh i ett pressmeddelande.

Volta Trucks har tidigare meddelat att man har förbeställningar på totalt 6 500 fordon, räknar på alla marknader och modeller. Dessa siffror gäller icke-skarpa ordrar och omfattar modeller som har längre tid kvar till produktion.

Volta Zero, 16-tonslastbilen för stadsnära transporter, är den första modellen att komma i serieproduktion från Volta Trucks.