Abbekås Åkeri byter namn

Publicerad fre, 11/10/2023 - 09:35

Abbekås Åkeri P-A Andersson har bytt namn till Abbekås Transport & Logistik. Syftet är att bättre spegla verksamheten inom tempererade transporter och terminal. Samtidigt får företaget en moderniserad logotyp.

Namnbytet markerar en ny era för verksamheten, menar bolaget i ett pressmeddelande. Det nya namnet återspeglar verksamheten bättre genom att reflektera bredden på företagets tjänster som förutom transporter består av lager- och terminalverksamhet.

– Vårt namnbyte återspeglar vår utveckling och det faktum att vi inte längre enbart är ett åkeri. Vår verksamhet har utvecklats och breddats, och nu är tiden rätt för detta namnbyte som tydligare beskriver vad vi gör, säger Urban Andersson, vd på Abbekås Transport & Logistik, i pressmeddelandet.

En annan viktig aspekt av namnbytet är att det tidigare ägarnamnet "P-A Andersson" nu har tagits bort ur företagsnamnet då Per Anders Andersson inte längre är aktiv i bolaget. Samtidigt har företaget bevarat den lokala anknytningen till Abbekås, platsen där det hela startade, även om huvudkontoret och terminalverksamheten nu är belägna i Staffanstorp utanför Malmö.

Som en del av namnbytet lanserar Abbekås Transport & Logistik en uppdaterad logotyp. Den är utformad med ett nytt modernt typsnitt och tanken är att sammanfoga företagets historia som sträcker sig tillbaka till 1968 med en modern framtid.

– Abbekås Transport & Logistik har en djupt rotad historia som vi är stolta över. Därför har det varit viktigt för oss att behålla igenkänningen samtidigt som vi utvecklar vår logotyp för att bättre representera vårt företag i dagens moderna logistikvärld, säger Urban Andersson.

Logotypen kommer att successivt uppdateras på företagets byggnader, fordon och arbetskläder under en övergångsperiod.
 

Om Abbekås Transport & Logistik AB
Abbekås Transport & Logistik AB är ett logistikföretag inom Tempcon Group med inriktning på tempererade transporter. Företaget erbjuder omfattande lager- och terminaltjänster och bedriver linjetrafik från Skåne till Stockholm, Mälardalen, Östergötland, Örebro, Göteborg och Halland med avgångar minst fem dagar i veckan förutom Göteborg med sex dagar i veckan och Stockholm sju dagar i veckan. Abbekås Transport & Logistik är sedan 2021 en del av Tempcon Group, Sveriges största leverantör av logistiktjänster för tempererade varor.

 

Abbekås Transport & Logistik har precis stripat om fordonen med den uppdaterade profilen. Från vänster: Urban Andersson (vd) och Thomas Wallin-Jönsson (operativ chef).