Åkeriapp tar plats i Volvos fordonsdatorer

Publicerad fre, 11/17/2023 - 11:02

Apputvecklaren Colix har tecknat ett samarbetsavtal med Volvo Lastvagnar som innebär att Colix appar för åkeri- och transportsektorn nu får ta plats i Volvos nya tjänst My Business Apps.

Samarbetet innebär att Volvo Lastvagnars och Colix gemensamma åkerikunder får möjlighet att nå sina Colix-appar direkt via sina Volvo-fordons inbyggda fordonsdatorer.

My Business Apps är en ny prenumerationsbaserad tjänst från Volvo Lastvagnar. Tjänsten gör det möjligt för kunder att ladda ner affärsrelaterade appar från olika tjänsteleverantörer för användning i lastbilens sidodisplay.
– Samarbetet med Colix gör det möjligt för oss att tillsammans leverera en mer komplett lösning till våra gemensamma kunder och göra nya kunder medvetna om hur de kan dra nytta av detta samarbete, säger Annelie Norhav, produktansvarig på Volvo Lastvagnar.

Tjänsten kommer att vara tillgänglig på lastbilar tillverkade med den senaste sidodisplayen från 2021.
– Vi är mycket glada och stolta över att vara en av ett mindre antal samarbetspartner som fått möjlighet att från start ta plats i Volvos nya tjänst My Business Apps. Att vi blivit utvalda av Volvo ser vi också som ett tecken på att vår åkeriapp håller en hög standard och innehåller funktioner som verkligen underlättar och effektiviserar våra kunders vardag, säger Jens Collskog, tf. vd och partneransvarig för Colix.

Colix har idag flera hundra kunder inom vitt skilda branscher såsom åkeri, transport, bygg och fastigheter. I de skräddarsydda Colix-apparna återfinns ofta regelverksefterlevnad kopplat till arbetsmiljölagar såsom avvikelserapportering, rapportering av olyckor och tillbud och överträdelserapportering av kör- och vilotider för transportbolag men även funktioner för exempelvis internkommunikation, ledighetsansökningar, sjukanmälningar, digitala personalhandböcker, kontaktinformation, onboarding av nya medarbetare.