Claes Nilsson till Volta Trucks styrelse

Publicerad fre, 01/20/2023 - 08:36

Volvoprofilen Claes Nilsson, tidigare vd och styrelsemedlem i Volvo Lastvagnar, har utsetts till ny styrelsemedlem i Volta Trucks.

Den svenska uppstickaren på marknaden för helelektriska lastbilar, Volta Trucks, förstärker sin ledningsgrupp genom att rekrytera Claes Nilsson som har en lång karriär inom AB Volvo – bland annat som ansvarig för Volvo Lastvagnars regioner i Europa, Sydamerika, Asien och Europa, och för strategi, affärsutveckling och produktplanering på både regional och global nivå. Han har innehaft flera styrelseuppdrag inom koncernen och varit vd för Volvo Lastvagnar.

– Tillsättningen av Claes Nilsson kommer endast två månader efter tillsättningen av Karl Viktor Schaller. Det här stärker ytterligare styrelsens gedigna erfarenhet och tillför viktig branschexpertis och validering när företaget fokuserar på sin kommersiella verksamhet. Vi befinner oss nu i en fas när det initiala intresset kring den helelektriska Volta Zero omvandlas till bekräftade och bindande beställningar. Dessa beställningar ska levereras under året och tillverkas vid vår produktion i Steyr, Österrike, säger Volta Trucks styrelseordförande Douglas Snyder i ett pressmeddelande.

Volta Trucks grundades 2019 av Carl-Magnus Norden och Kjell Walöen. Bolagets mål är att påskynda och leda omställningen till elektriska lastbilar för transporter i storstäder i framför allt Europa. Bolaget har tagit in totalt 3,6 miljarder kronor i kapital och ”Volta Zero” är bolagets första lastbilsmodell.

Claes Nilsson, ny styrelsemedlem i Volta Trucks.