Däckföretag går samman

Publicerad tors, 05/09/2024 - 14:30

Colmec och Centrala Gummi har bestämt sig för att gå samman för att skapa en ledande oberoende aktör inom däckservice. Bolagen omsätter tillsammans drygt 1,6 miljarder kronor.

Colmec, med huvudkontor i Norrköping, har verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Polen och erbjuder tjänster inom bland annat regummering, försäljning av nya däck och relaterade verkstadstjänster. Med fler än 500 medarbetare och en omsättning på drygt 1,4 miljarder kronor är man en stor aktör på sina marknader. Nu har man träffat avtal om att gå samman med Centrala Gummi, med bas i Örebro, en aktör med en omsättning på drygt 200 miljoner kronor och omkring 25 anställda. Centrala Gummi riktar sin verksamhet till både privatkunder och företag med däckservice för lastbilar, bussar och fordon i gruvindustrin.

– Det är med stor glädje vi går samman med Centrala Gummi, en otroligt stark märkesoberoende aktör på marknaden som delar våra värderingar och fokus på högsta möjliga servicenivå kombinerat med ett helhetserbjudande till sina kunder. Tillsammans får vi en starkare position, geografisk täckning och servicenätverk för våra nationella och lokala kunder. Vi har en stark samsyn runt hur vi ska utveckla den gemensamma affären och tillsammans kan vi accelerera tillväxten, säger Patrick Sjölin, vd för Colmec Group.

Centrala Gummi kommer att fortsätta verka under eget namn och egen företagsidentitet.

– Detta sammangående skapar möjligheter för Centrala Gummi att växa än snabbare genom ett starkare gemensamt erbjudande, samtidigt som vi får tillgång till en mängd resurser och nätverk i nya gruppen som kommer att stötta oss i att ta nästa kliv. Som två kunskapsledare med lång tradition i branschen har vi tillsammans alla förutsättningar för att utveckla oss själva, våra medarbetare och marknaden som helhet, säger Jens Wetterstrand, vd för Centrala Gummi.

Colmec skriver i ett pressmeddelande att man har ambitioner om en fortsatt hög tillväxttakt, både organiskt och genom förvärv och partnerskap inom Norden.

Affären slutförs i juni i år efter konkurrensgodkännande.