Einride köper 50 ellastbilar av DAF

Publicerad ons, 05/17/2023 - 15:16

DAF ska leverera 50 helelektriska DAF XD till det svenska logistik-techbolaget Einride. Fordonen ska ingå i Einrides vagnpark med tunga elektriska fordon och de första levereras senare i år.

Einride-beställningen omfattar ellastbilar i serien DAF XD med flera olika specifikationer som företaget kommer att driftsätta hos olika kunder. Fordonen ska vara utrustade med tre till fem batterier, ha en räckvidd på upp till 50 mil och de levereras med DAF:s reparations- och underhållspaket.

Einride konstruerar, utvecklar och driftsätter teknik som möjliggör fraktmobilitet som en tjänst. Det handlar bland annat om laddinfrastruktur, elnät och den egna programvaruplattformen Saga. I detta ingår egenutvecklade fordon, men bolaget gör också inköp från andra tillverkare för att kunna bygga ut sina logistiknätverk i Europa.

– Genom att dra nytta av DAF:s avancerade tekniska lösningar i kombination med våra egna lösningar för fraktmobilitet ser vi fram emot att sätta en ny standard för effektiv och hållbar transport samtidigt som vi uppfyller våra kunders föränderliga behov, säger Robert Ziegler, General Manager för Einride i Europa.

DAF meddelade också under veckan att man nu tillverkat 50 000 exemplar av bolagets nya generation av lastbilar. Det är dock bara ett mindre antal av dessa som är eldrivna.

DAF XG på väg.