Ekdahl Miljö byter vd

Publicerad ons, 03/29/2023 - 07:37

Vd-rollen i Ekdahl Miljö AB ska lämnas över till nästa generation. Nuvarande vd Ingela Ekdahl blir kvar i verksamheten när Madeleine Ekdahl tar över som vd.

– Jag har varit vd i drygt 10 år och känner att det är dags att lämna över till nästa generation Ekdahl. Vi har med personalens hjälp lyckats fortsätta vår utveckling på ett positivt sätt efter det att min bror Ralf Ekdahl avled sommaren 2021. Året som gått är det bästa i företagets historia och jag kommer att fortsätta jobba i företaget med framför allt ekonomi och framtidsfrågor. Jag kommer dessutom att fortsätta som styrelseordförande i bolaget.

Ingela Ekdahl lämnar vd-rollen vid bolagsstämman i slutet av april. Madeleine Ekdahl är väl bekant med verksamheten och säger att hon tar över med ödmjukhet och respekt efter Ingelas Ekdahls 10 år på posten.

– Jag ska försöka leda företaget vidare in i framtiden där vi ska fortsätta utveckla affärerna med våra befintliga men också nya kunder. Jag har jobbat i många år i företaget så allt är inte nytt, men det är med en känslosam stolthet som jag nu får leda det företag som min pappa Ralf och Ingela startade för drygt tio år sedan.

Ekdahl Miljö AB är ett privatägt transport- och logistikföretag med huvudkontor i Skurup

Bolaget omsätter med dotterbolag omkring 450 miljoner kronor och sysselsätter knappt 200 anställda. Vd-bytet ska ske när MBL-förhandlingarna är avslutade.

Madeleine Ekdahl tar över som vd efter Ingela Ekdahl.