Här är årets deltagare i Yrkes-SM

Publicerad tors, 03/21/2024 - 21:27

Åtta lastbilsförare och fyra lastbilsmekaniker kommer att finnas med när Yrkes-SM avgörs i Karlstad den 23 till 25 april. Talangerna kommer från vitt skilda orter, från Luleå i norr till Borgholm i söder. Nu är årets namn klara.

Yrkes-SM är ett svenskt mästerskap i yrkesskicklighet för ungdomar. Under tre dagar arrangeras tävlingar inom 31 yrken med 190 deltagare för att kora nya mästare. Målare, träarbetare, plattsättare, VVS-montörer, butiksförsäljare, affärsutvecklare, flygtekniker, svetsare, frisör, kock/servering, fordonslackerare, trädgårdsanläggare är bara några exempel på yrken som man tävlar inom. Nu har årets deltagarnamn offentliggjorts och på lastbilssidan hittar vi följande namn:

Lastbilsförare:
Isak Lundqvist, Luleå
Elin Hammarberg, Mantorp
Kalle Svensson, Klaverström
Arvid Sohlman, Svensbyn
Anton Nelson, Borgholm
Mio Gregard, Eksjö
Alice Karlsson, Vena
Linn Gustafsson, Högsäter

Lastbilsmekaniker:
Victor Andersson, Karlstad
Anton Kasslert, Karlstad
Abdullah Tumturk, Vårby gård
Keroles Youssef, Norsborg

Tävlingen arrangeras vartannat år på olika platser runt om i Sverige. I år firar Yrkes-SM 20 år och årets aktiviteter äger rum i Karlstad den 23–25 april och arrangeras av den nationella organisationen World Skills Sweden, Region Värmland och Karlstads kommun. Evenemanget är gratis och öppet för alla och ger besökare möjlighet att utforska och prova på olika yrken och yrkesmoment.  

Läs mer om Yrkes-SM här.