Hedgefond vill köpa Volta Trucks

Publicerad mån, 11/27/2023 - 09:48

För några veckor sedan skrev vi om att Volta Trucks, den unga brittiska tillverkaren av ellastbilar, ansökt om konkurs. Nu har Sky News rapporterat att en hedgefond med bas i New York visat intresse för att köpa den konkursade verksamheten.

Enligt Sky News är hedgefonden Luxor Capital Group i samtal om ett köp av bolaget. Fonden uppges ha varit en av aktieägarna i Volta Trucks och dessutom bistått bolaget med lån. Sky News källor uppger också att en överenskommelse kan vara klar mycket snart, men att det också kan dröja ett tag.

Volta Trucks ansökte om konkurs i Sverige, där huvudkontoret funnits, precis innan serieproduktionen av den första lastbilen Volta Zero skulle börja. Skälet uppgavs vara att den viktiga underleverantören och batteritillverkaren Proterra gått i konkurs, vilket bedömdes omöjliggöra den planerade produktionen. Proterra har därefter köpts upp av Volvokoncernen.

Volta Trucks hade totalt 850 anställda, varav 600 i Storbritannien. Förhoppningen är nu att ett köp av bolaget ska rädda de flesta jobben.

Den första lastbilsmodellen Volta Zero skulle precis gå i serieproduktion när Volta Trucks fick kasta in handduken.