Hedin ska ta över Ivecos återförsäljarverksamhet

Publicerad tors, 03/30/2023 - 10:55

Iveco Group N.V. och Hedin Mobility Group AB har undertecknat en avsiktsförklaring om att Hedin tar över Ivecos distributions- och återförsäljarverksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Iveco Group vill överföra sin kommersiella verksamhet för transportbilar, medeltunga och tunga lastbilar – inklusive minibussar för detaljhandeln. Övrig verksamhet, såsom existerande bussförsäljning och service, finansiella tjänster och andra koncernverksamheter ska däremot fortsätta i Ivecos regi.

Iveco Groups produktsortiment för kommersiella fordon i Norden säljs och servas hos 39 återförsäljare och mer än 100 verkstäder. Nätverket kommer att ansluta sig till Hedin Mobility Groups internationella återförsäljarnätverk som omfattar 270 återförsäljare som säljer 46 varumärken i 13 länder. 

– Vi är väldigt nöjda över att ha hittat en partner för att utöka vår närvaro i hela Norden. Denna expansion är helt i linje med vår strategi att erbjuda ett komplett utbud av innovativa produkter och tjänster i Europa som skapar värde för slutkunder, återförsäljare och alla våra intressenter, säger Gerrit Marz, vd för Iveco, i ett pressmeddelande.

För Hedin Mobility Group är det här ytterligare ett stort steg i koncernens expansion i Europa.

– Denna transaktion representerar flera milstolpar för vår koncern: expansion av vår distributionsverksamhet till att omfatta lastbilar, försäljning av kommersiella fordon i Norge, samt vår första egna återförsäljarverksamhet på den danska marknaden, säger Anders Hedin, grundare och vd för Hedin Mobility Group.

Transaktionen förväntas vara slutförd i slutet av 2023 om myndigheterna ger sitt godkännande.

Hedin ska ta över Ivecos försäljning av både transportbilar och tunga lastbilar i de nordiska länderna. Foto: Iveco