J&B Maskinteknik firar 90 år och satsar på tillväxt

Publicerad fre, 01/20/2023 - 10:27

Servicekedjan J&B Maskinteknik fyller 90 i år. Med en ny strategi, organisation och grafisk identitet vill bolaget rusta för framtiden.

Inspirationen till den nya grafiska profilen går enligt bolaget tillbaka till 1933 och grundandet av företaget BIMA som senare kom att bli Preqas och J&B Maskinteknik. De nio färgerna ska återspegla olika delar av historien där exempelvis den röda färgen kommer från tidigare ägaren OPUS Equipment och den blåa färgen från Volvo PV. I och med den nya logotypen och grafiska profilen fullgör J&B Maskinteknik också fusionen med Preqas som inleddes 2020.

– Tillsammans med vår långa erfarenhet, våra engagerade medarbetare och med ett fortsatt stort förtroende från marknaden så kommer ett tydligt varumärke att hjälpas oss att förverkliga vår nya strategi, säger vd Håkan Ohlin.

Sedan 2010 finns huvudkontoret i Mölndal strax söder om Göteborg, tillsammans med ett stort lager. Här finns även en egen serviceverkstad samt två stora showroom med tillhörande utbildningslokaler. Idag är J&B Maskinteknik en rikstäckande servicepartner som erbjuder helhetslösningar för bland annat bilprovningen, auktoriserade märkesverkstäder, övrig verkstad, tunga fordonssidan och däckfackhandeln. J&B Maskinteknik är också partner till Försvarsmakten och hjälper dem med kalibrering, reparation och service. Man har även fått förnyat förtroende av Swedac, där man har varit auktoriserad sedan 2005.

Bolagets mål är att fortsätta växa och 2025 ska omsättningen vara över 200 miljoner (idag 130 miljoner). Samtidigt annonserar man efter flera nya medarbetare.

– Vi ser positivt på framtiden och målet är att växa tillsammans med våra kunder och engagerade medarbetare och kollegor i koncernen. Det gör vi genom att hjälpa våra kunder bli mer lönsamma genom produkter som genererar intäkter, genom att öka kvaliteten och skapa fler godkända verkstäder och sist men inte minst genom vårt fokus och genuina intresse för ökad effektivitet åt våra kunder, säger Håkan Ohlin.

Håkan Ohlin, vd J&B Maskinteknik sedan april 2022.