LBC Logistik firade 20 år

Publicerad fre, 06/09/2023 - 11:05

I år fyller värmländska LBC Logistik 20 år Det firades ordentligt den gångna helgen, med utställningar, öppet hus, aktiviteter för barnen och festligheter.

Firandet höll på från förmiddag till sen kväll i lördags. Allmänheten fick se några av lastbilscentralens nyaste fordon, och produkter från ett flertal leverantörer. Det fanns också möjlighet att testa föraryrket i en körsimulator som lånats in från transportprogrammet på Presterudsskolan. Vd Henrik Gillisson är nöjd med dagen.

– Vi gjorde det här av tre anledningar: för att lyfta fram LBC Logistik, för att visa upp den hållbara resan som vi gör tillsammans med företag som Volvo, Scania, Gasum och Circle K och sist men inte minst för att vi ville vi få ditt barnfamiljer och ungdomar som kan bli nästa generationens yrkesförare, säger han.

Barnen verkade också ha det bra. Bilåterförsäljaren Lecab hade ordnat en bana som barnen fick köra med eldrivna mini-Audibilar – om de klarade banan fick de ett körkort utskrivet. Totalt skrevs 125 körkort ut under dagen.

LBC Logistik har vuxit kraftigt det senaste dryga decenniet, med en omsättningsökning från 130 till 300 miljoner kronor mellan år 2010 och 2022. Hela ökningen har skett organiskt och idag är 42 åkerier anslutna. Nu investerar bolaget bland annat i en ny station som erbjuder både tankning av biogas och laddning av el. Henrik Gillisson skickar med ett tack till dem som ligger bakom den fina utvecklingen och det lyckade 20-årsjubileet.

– Den här dagen har möjliggjorts av alla våra duktiga förare och ägare.

Hundratals besökare tog sig till LBC Logistik i lördags för att titta eller fira.