Ny affärsområdeschef på Akkafrakt

Publicerad tors, 06/08/2023 - 09:47

Akkafrakt har fått en ny affärsområdeschef för verksamhetsområdet Kran & Special. Han heter Jonas Kullberg och har nyligen arbetat på MAN.

Jonas Kullberg är 33 år, har lång erfarenhet inom åkeribranschen och har bland annat drivit eget åkeri, meddelar Akkafrakt i ett pressmeddelande. Han kommer närmast från en roll som säljare på lastbilstillverkaren MAN och kommer att vara affärsområdeschef för kran-, maskin- och specialtransporter.

– Jonas är en snabbtänkt ledare med stor potential och har trots sin ringa ålder mycket bra koll på åkeribranschen med sitt förflutna som bland annat flerbilsåkare och framgångsrik lastbilsförsäljare. Jag tror att Jonas kommer att bidra med goda branschinsikter, modernisering och energi, säger Carl-Henrik Söderström, vd för Akkafrakt.

Jonas Kullberg menar att en tydlig strategi och värdegrund hos den nya arbetsgivaren var några av faktorerna som var avgörande för att tacka ja till tjänsten.

– Den stora utmaningen är att följa med i en konstant rörlig bransch där morgondagens omställning redan är i full gång. Men med Akkafrakts långt gångna resa inom bland annat modernisering och digitalisering är jag övertygad om att vi som lag står redo, säger han.

Jonas Kullberg tillträdde den nya tjänsten i maj.

 

Om Akkafrakt
Företaget är uppdelat i fem affärsområden: Anläggning, Industri & handel, Jordbruk, Miljö och Kran/special. Varje affärsområde har ett flertal marknadsområden som erbjuder tjänster anpassade för olika transportbehov. Akkafrakt har huvudkontor i Malmö och fastigheter i Dalby, Åhus, Lund och Trelleborg. Bolaget har ca 125 delägare som tillsammans förfogar över cirka 340 fordon och sysselsätter cirka 500 personer.

Jonas Kullberg, ny affärsområdeschef på Akkafrakt.