Ny vd på OKQ8

Publicerad fre, 12/01/2023 - 07:52

OKQ8:s styrelse har utsett Karin Eriksson till ny vd för OKQ8 Scandinavia. Hon tillträder under första kvartalet 2024 och efterträder styrelseordförande Britt Hansson som varit tf. vd.

Karin Eriksson kommer närmast från rollen som koncernchef för Mestergruppen Sverige, där hon under sju år har innehaft olika befattningar som bland annat vd för XL-Bygg och koncernchef för Mestergruppen Sverige med bygghandelskedjorna XL- Bygg och Bolist. Dessförinnan var hon under många år verksam inom Ica Sverige där hon bland annat varit affärschef, försäljnings- och driftschef och marknadschef. Hon är styrelseledamot i bland annat ITAB, Coop Butiker och stormarknader och RFSU. Karin Eriksson har en civilekonomexamen från Uppsala universitet. 

Som vd för OKQ8 Scandinavia får Karin Eriksson ansvar för både den danska och svenska marknaden.

– Vi har både utmaningar och möjligheter framför oss i en bransch som står inför många spännande förändringar, där elektrifieringen bland annat spelar en betydelsefull roll. Jag ser mycket fram emot att leda OKQ8 Scandinavias dedikerade arbete med att hjälpa medlemmar och kunder till hållbar rörelse och bidra till hela Sveriges omställning mot en fossilfri framtid. Det är en stor utmaning som jag ser som en möjlighet, fylld med potential och spännande perspektiv, säger Karin Eriksson.

Karin Eriksson, ny som vd på OKQ8.