Ny vd på Sundfrakt

Publicerad tors, 05/02/2024 - 09:08

Sundfrakt, en av Sveriges största maskin- och logistikföretag, har valt en ny vd. Det blir Tina Bostedt, tidigare på Örnfrakt, som ska leda verksamheten framöver.

Tina Bostedt har enligt Sundfrakts beskrivning gedigen erfarenhet från ledande positioner inom logistikbranschen, senast alltså från Örnfrakt i Örnsköldsvik.

─ Vi ser Tina som den perfekta kandidaten för att ta Sundfrakt till nästa nivå som Norrlands bästa partner inom transport och logistik. Med hennes djupa förståelse för branschen och en stark ledarskapsprofil är vi övertygade om att hon tillsammans med befintligt team kommer att förstärka vår position på marknaden, säger Lars Sjögren, styrelseordförande för Sundfrakt.

Transportbranschen står inför betydande utmaningar med höga bränslepriser, krav på omställning, ökad konkurrens och krav på digitalisering och ny teknik. Med Tina Bostedt vid rodret intensifierar Sundfrakt arbetet med att möta utmaningar såsom omställning, ökad konkurrens och digitalisering för att ytterligare befästa sin ställning som en ledande aktör inom branschen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

─ Jag ser fram emot att få leda Sundfrakt in i framtiden. Tillsammans med medarbetare, leverantörer och kunder kommer jag att fortsätta bygga på våra framgångar och stärka vår position på marknaden, säger Tina Bostedt.

Datum för tillträdet är ännu inte fastställt, men Sundfrakts förhoppning är att det ska ske efter sommaren.

Tina Bostedt blir ny vd på Sundfrakt. Foto: Elin Nerpin