Ny vd på Svensk Bygglogistik

Publicerad tors, 01/12/2023 - 16:53

Emil Jonasson är ny vd för Svensk Bygglogistik. Han efterträder grundaren Urban Wallin och får uppdraget att vidareutveckla företagets erbjudande i en kommande expansion.

– Min viktigaste roll är att skapa förutsättningar för att sätta vårt starka erbjudande tydligare på Sverigekartan. Göteborg har sedan starten varit vår hemmamarknad, men tidsbesparande logistik gynnar hela Byggsverige och framåt ska Svensk Bygglogistik finnas på ännu fler platser.

Emil Jonasson började på Svensk Bygglogistik 2009 och har därefter arbetat 12 år inom Derome, företaget som förvärvade Svensk Bygglogistik 2020.

– Från Derome tar jag med mig drivkraften att alltid vilja framåt vilket är helt i linje med våra expansionsplaner de kommande åren. Svensk Bygglogistik har nyligen landat i Skåne och nästa steg är Stockholm och Mälardalen där vi ser fram emot att hjälpa ännu fler kunder att skapa en större effektivitet och hållbarhet i sina byggprojekt.

Kunderna finns inom olika sektorer och företaget samarbetar med allt från beställare och kommuner till fastighetsbolag och entreprenörer. För att lyckas med kommande expansionsplaner räknar Emil Jonasson med att behöva rekrytera fler medarbetare framöver.

– Vi är ett kunskapsdrivet företag och medarbetarna är avgörande för att vi ska lyckas med våra satsningar. Det finns en stor kompetens här och jag ser fram emot att få in ännu fler stjärnor som vill vara med och driva utvecklingen inom bygglogistikbranschen.