Nya strategiska samarbeten för Tempcon i norr

Publicerad mån, 05/15/2023 - 16:01

Tempcon pusslar om i sin norrländska verksamhet. En förändring är att Nyhléns Hugosons blir helhetspartner till Tempcon Norrland och leverantör av transport- och logistiktjänster i och kring Skellefteå.

Tempcon fortsätter att satsa i Norrland. Genom ett nytt strategiskt samarbete tar logistikkoncernen nu nya steg mot att Tempcon Norrland utvecklas som speditör och Logex inom fjärrtransporter. Den verksamhet Logex haft lokalt i Skellefteåtrakten ska integreras i Tempcon Norrlands produktionslösning som framöver tillhandahålls av Nyhléns Hugosons, Norrlands största tillverkare av charkuteriprodukter. Nyhléns Hugossons har därför övertagit resurser i form av personal och fordon som integrerats i deras egen trafik. På så sätt blir bolaget en helhetspartner till Tempcon Norrland och leverantör av temperaturkontrollerade transport- och logistiktjänster i trakterna kring Skellefteå.

Nyhléns Hugosons är idag en ledande matproducent i Norrland, med egen tillverkning av lokalproducerade kött- och charkprodukter, kyld färdigmat samt potatisprodukter. Företaget har också en egen, väl utvecklad logistikverksamhet med både distribution och fjärrtransporter som alla utgår från Skellefteå.

Tempcon Norrland har genom Logex haft en liknande verksamhet, men för att optimera verksamheterna, öka fyllnadsgraderna och erbjuda kunderna så bra service som möjligt har nu ett avtal om samarbete tecknats samtidigt som verksamheten i Tempcon Norrlands terminal i Skellefteå har överlåtits till Nyhléns Hugosons. På det sättet blir Nyhléns Hugosons både kund och underleverantör till Tempcon Norrland.

– Genom överlåtelsen och det strategiska samarbetet med Nyhléns Hugosons stärker vi våra ställningar i Norrland, säger Christofer Mattsson, vd för Tempcon Norrland. I stället för att vi ska sitta och åka på samma sträckor med två fordon kan vi nu effektivisera våra flöden med bättre ekonomi och högre service till kunderna som resultat. Samtidigt tydliggör vi bolagens roller inom Tempcon här i Norrland.

– Jag ser positivt på att vi får möjlighet att utveckla vår transportverksamhet och samtidigt stärka vår lokala närvaro i Skellefteå, Västerbotten och Norrland, säger Sophia Bylesjö, platschef för Nyhléns Hugosons anläggning i Skellefteå. Genom det utökade samarbetet kan vi på ett bättre sätt bidra till effektivare och mer hållbara transporter i Norrland.