Örebroåkeri är årets djurtransportör

Publicerad fre, 01/20/2023 - 11:41

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus. Det är motiveringen till att HKScans inköps- och intransportavdelning utsett Robin Kindberg Transport AB utanför Örebro till Årets Djurtransportör 2022.

HKScans nomineringar av årets leverantör är ett etablerat hedersomnämnande bland svenska djuruppfödare. Genom att utse vinnare inom olika kategorier, så som djurslag och transporter, vill HKScan lyfta branschen, sprida kunskap och visa på goda exempel inom svensk djuruppfödning.

– Vi är mycket stolta över våra svenska djurtransportörer och vill genom utmärkelsen Årets djurtransportör lyfta fram den transportör som vi anser gjort en extra bra insats under året. Våra djurtransportörer är en mycket viktig länk mellan HKScan Agri och våra svenska leverantörer av nöt, lamm och gris. Det är tack vare detta goda samarbete som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från Scan med 100 procent svenskt kött året om, säger Magnus Lindholm, inköpsdirektör för djur på HKScan. 

Robin Kindberg är relativt ny som egen företagare i branschen. Åkeriet är inriktat på slakt- och livdjurstransporter av nöt och lamm. Årligen transporterar åkeriet över 10 000 djur. Företaget har två djurbilar och en till person anställd utöver Robin själv.

– Robin är uppskattad för sitt positiva sätt och sin vilja att hitta lösningar i nära samarbete med planeringen på HKScan, säger Nina Klasson som är planerare på HKScan.

Robin trivs med sitt yrkesval och framför allt kontakten med många olika människor:

– Det är roligt att vårt arbete uppmärksammas och uppskattas och jag är jätteglad över att få den här utmärkelsen. Det hade jag inte väntat mig, säger han. 

 

Om utnämningen Årets Djurtransportör
Nomineringen till Årets Djurtransportör görs av HKScan Agris transportplanerare, som dagligen har kontakt med företagets inköpare och leverantörer. De nominerade transportörerna bedöms enligt olika kriterier, bland annat för sitt arbete med att främja djurens naturliga beteende och hälsa, för sin förmåga att kunna anpassa produktionen till den svenska köttkonsumtionen, samt för sin framåtanda och driv att kontinuerligt vilja utveckla och förbättra sin verksamhet.

Robin Kundberg är ny som egenföretagare, men har varit framgångsrik i sitt arbete och omsorg om djuren.