Ta strömmen med dig i lastbilen

Publicerad ons, 03/20/2024 - 22:56

Nu blir det möjligt att använda nya Mercedes E-Actros för extern strömförsörjning. Byggarbetare, evenemangsproducenter, bärgare eller andra som behöver ha el med sig ut på vägarna kan därmed säga hejdå till den externa generatorn.

Med det nya eluttaget erbjuder Mercedes-Benz lastbilar företag inom olika sektorer, såsom evenemangsproduktion, bärgning, belysning och byggindustri, möjligheten att dra nytta av kraften direkt från fordonet. Lösningen riktar sig till alla som behöver tillgång till kraft via ett standardiserat gränssnitt (CEE 400 V, 32 A-kontakt) och vill minska sina kostnader genom att eliminera behovet av externa generatorer.

Eluttaget möjliggör strömförsörjning av elektriska tillämpningar genom att en växelriktare omvandlar högspänningens likström till växelström med en 400-voltskontakt.

– Vår nya lösning med CEE 400V-standarduttag möjliggör strömförsörjning direkt på plats, vilket är särskilt värdefullt för evenemang där våra kunder kan undvika bullrande generatorer och utsläpp av avgaser. Med våra lastbilar kan till och med filminspelningar drivas helt i tystnad, säger Philip Flygare som är ansvarig för försäljning och marknad på Mercedes-Benz Lastbilar.

Den nya lösningen är redan tillgänglig för försäljning och kommer framöver att kunna kombineras med ett brett utbud av elektriska lastbilar från Mercedes-Benz.

E-Actros utrustad med det nya 400-voltsuttaget.