TIP Group köper verkstäder för kylfordon

Publicerad mån, 11/20/2023 - 17:35

Den globala transport- och logistikaktören TIP Group uppger att man har förvärvat SM och BM Transportkylservice, två verkstadsföretag som utför service och reparationer av kyltransportfordon i Sverige.

Tidigare i år förvärvade koncernen verksamheter från Last og Tank i Norge, Savon Rekkahuolto i Finland, Euro-Leasing i Danmark samt Släp & Kaross i Sverige.

De nya svenska förvärven innebär att man nu har ett servicenätverk som omfattar åtta verkstäder i landet. De tre senaste förvärven är TIP Groups första verkstäder som är inriktade på kyltransportfordon.

– De tre verkstäderna är väletablerade och kända för sin utmärkta kundservice och vi är glada att välkomna alla anställda till TIP-familjen, säger TIP Groups Nordenchef Christian Petersen.
 

Om TIP Group
TIP Group är specialiserade på leasing och uthyrning av lastbilar och släp samt underhåll, reparationer och andra tjänster som digitala lösningar och försäljning av begagnad utrustning. Koncernen finns på fler än 130 platser i 18 länder i Europa och Kanada.

Om SM och BM Transportkylservice
SM Transportkylservice och BM Transportkylservice har varit verksamma sedan 1997 och 1998 och tjänsterna omfattar försäljning och montering av kylaggregat samt underhåll och reparation.

TIP Group breddar sitt servicenätverk genom att förvärva SM och SM Transportkylservice i Helsingborg och Malmö.