Uppdaterad webbtjänst hos Trux

Publicerad ons, 01/25/2023 - 17:36

Att låta kunderna ”bygga” sina egna fordon direkt på webben är ett välbeprövat grepp för fordonstillverkare och tillbehörsproducenter. Nu har tillverkaren av säkerhetsprodukter för lastbilar, Trux, utvecklat en 3D-version av sin befintliga konfigurator.

Användaren kan på webbplatsen testa Trux samtliga produkter på sin lastbil redan innan köp och det går att välja många modeller från bland annat Volvo, Scania och Mercedes-Benz. Sedan någon månad tillbaka kan drömlastbilen nu gestaltas helt i 3D, ur alla vinklar och vrår. På så vis får användaren en ännu tydligare uppfattning om hur Trux olika produkter ser ut på en specifik lastbil.

I den nya konfiguratorn kan användaren komponera sin egen lastbilsfront med en mängd olika Trux-produkter och tillbehör, ändra kulörer och testa olika kombinationer av produkter. Framöver ska ännu fler lastbilsmodeller läggas till i utbudet.
– Vårt mål är att de flesta lastbilsvarumärken och modeller ska finnas representerade, säger Stefan Björk, säljare på Trux.