Vd till Wibax Sverige

Publicerad mån, 09/19/2022 - 08:46

För att skapa rätt förutsättningar och struktur för den framtida utvecklingen har Wibax beslutat att rekrytera en vd för Wibax Sverige. Det blir Tore Johnsson, som kommer från en tjänst som vd på Luleå Science Park.

Tore Johnsson har arbetat på Luleå Science Park sedan 2016. När verksamheten bolagiserades 2018 blev han vd och hans huvudsakliga uppgift har varit att hjälpa andra företag att driva tillväxt. Dessförinnan har han bland annat arbetat som vd och delägare i ett Jonas Wiklund fortsätter som vd för Wibax Group.

– Wibax är ett väldigt intressant tillväxtföretag som haft en kontinuerlig utveckling över tid och det lockar mig väldigt mycket. Under åren har det gjorts mycket bra på Wibax och som ny vd för Wibax Sverige vill jag föra den traditionen vidare. Jag ser fram emot att tillsammans med all den kompetenta personalen på Wibax få vara med och leda den fortsatta tillväxtresan med god kemi, säger Tore Johnsson i ett pressmeddelande.

Jonas Wiklund är glad över att få välkomna nytillskottet.
– Erfarenheterna som Tore har från att driva bolag och skapa tillväxt kommer vara en viktig kugge i Wibaxkoncernens fortsatta tillväxtresa, säger han.

Tore Johnsson tillträder sin tjänst i mars 2023.
IT-konsultbolag. Han är utbildad civilingenjör i datateknik samt fritidspedagog.

Efter att Wibax verksamhet tagit stora kliv på den finska marknaden tillsattes tidigare i år en koncernledning med en koncernchef på plats i Finland. Nu genomförs samma organisationsupplägg i Sverige där Tore Johnsson alltså ska leda den svenska koncernen.

Tore Johnsson, vd för Wibax Sverige från och med mars nästa år.