Vilket är Sveriges bästa åkeri enligt dig?

Publicerad ons, 01/31/2024 - 08:59

I våras gjorde Stora Åkeripriset comeback när Falkenklev Logistik tog emot priset under en glimrande bankett i Stockholms stadshus. I maj är det dags för 2024 års finalister att ställa sig på scenen. Vilket är ditt favoritföretag?

Nu är det hög tid att skicka in din nominering till Stora Åkeripriset 2024.
Priset går, efter juryns prövning, till ett åkeri som under året visat på särskilt gott företagande inom ramen för fyra kategorier:

  • Socialt ansvarstagande
  • Trafiksäkerhet
  • Miljö- och klimatmässig hållbarhet
  • Ekonomisk hållbarhet

Det företag som tilldelas Stora Åkeripriset 2024 är ett företag som drivs på ett långsiktigt hållbart sätt och som kan tjäna som ett föredöme inom branschen. Det enda grundkriteriet för att kunna bli nominerat är att företaget är medlem i Sveriges Åkeriföretag. Priset utgörs av 25 000 kronor att ge till välgörande ändamål, och inte minst den stora äran.

Så här nominerar du
Skicka din nominering med motivering till mats.hellstrom@akeri.se. Ansökningar tas emot från den 1 januari 2024 till den 15 mars 2024. Om möjligt, var gärna utförlig i din motivering genom att berätta på vilket sätt företaget varit framgångsrikt i förhållande till de fyra kriterierna. Berätta om konkreta initiativ och framgångar, men också om mjuka värden som du upplever att åkeriet står för. Juryn kommer därefter att göra egen research och välja ut tre finalister. Alla som på något sätt är verksamma inom eller har anknytning till åkerinäringen är behöriga att nominera: anställd, kund, kollega, anhörig etc.

Prisutdelningen
Stora Åkeripriset delas ut i samband med Sveriges Åkeriföretags årsmöte i Jönköping i maj 2024. Inbjudan till årsmötet skickas ut via e-post till samtliga medlemsföretag. Information kommer även finnas på akeri.se och i Svensk Åkeritidning.

Varmt välkommen med din nominering!

Falkenklev Logistik tillsammans med övriga finalister vid prisutdelningen i maj 2023. Foto: Mats Hellström