Volvo i samarbete om laddnätverk i Nordamerika

Publicerad tors, 11/17/2022 - 10:11

Volvokoncernen och nordamerikanska Pilot Company har undertecknat en avsiktsförklaring för att utveckla en offentlig laddinfrastruktur med högeffektsladdare för medeltunga och tunga elfordon i Nordamerika. 

Elektrifieringen av den tunga fordonsflottan kommer så sakteliga även till den Nordamerikanska kontinenten. Pilot Company har idag ett nätverk med fler än 750 Pilot Flying J-lastbilsstopp i hela Nordamerika. De avser nu att, i samarbete med Volvo, installera laddinfrastruktur med högeffektsladdare för medeltunga och tunga fordon av alla märken vid utvalda Pilot Flying J-resecenter och lastbilsstopp i hela USA. 

Volvokoncernen och dess kommersiella lastbilsmärken i Nordamerika, Volvo Trucks och Mack Trucks, kommer att välja ut vissa Pilot Flying J-lastbilsstopp som ska prioriteras i satsningen. Vilka dessa blir baseras på kundernas och förarnas behov, aktuell och förväntad trafiktäthet och tillgången till offentlig finansiering av infrastrukturkostnaderna. 

Med det planerade samarbetet kommer Volvokoncernen och Pilot Company att gå i spetsen för elektrifieringen och processen med att tillämpa och utveckla hållbara och tillförlitliga transportlösningar i Nordamerika i flera generationer av batterielektriska lastbilar framöver”, skriver AB Volvo i ett pressmeddelande.