VSV Frakt får ny ordförande

Publicerad ons, 03/27/2024 - 10:51

Efter 12 år som ledamot i styrelsen blir Philip Åbrink ordförande för VSV Frakt AB. Styrelsen får också två nya ledamöter.

– Rollen som ordförande är ny för mig, men jag tycker det ska bli både intressant och kul! Mina år i styrelsen som ledamot har gett mig en bra grund och jag känner att jag lärt mycket av vår avgående ordförande som har en lång erfarenhet av styrelsearbete. Nu ska jag använda det och göra det till mitt eget, säger Philip Åbrink i ett pressmeddelande.

Philip började själv att köra lastbil efter gymnasiet, som ett komplement till att arbeta på gården. När en lastbil i trakten blev till salu slog han till och blev själv åkare. Sedan dess har det varit lastbilar och åkeriverksamhet i fokus, där Åbrinks åkeri nu har 8 bilar och 13 anställda.

Philip Åbrink lyfter upp lagkänslan som en nyckelfaktor för verksamheten.

– Jag brinner för att varje person i ett lag får möjlighet att bidra med sina styrkor och att arbeta för att skapa en större helhet. Det är avgörande för framgång. Även om vårt lag redan fungerar bra finns det alltid möjlighet att förbättra och finjustera för att nå ännu bättre resultat.

Nya i den åtta personer starka styrelsen är Johan Broström, Bråtens Skogsfrakt och Emma Gabrielsson (arbetstagarrepresentant). Stefan Berglund på Ransby åkeri får rollen som vice ordförande.

VSV Frakts verksamhet sysselsätter omkring 700 personer. 300 fordon rullar dagligen på vägarna och i skogen har man omkring 90 skogsmaskiner. VSV Frakt och dotterbolagen har sitt säte i Karlstad men verksamhet från Småland till Hälsingland.

Philip Åbrink, lång ifrån ny som styrelsemedlem VSV Frakt, men däremot ny på ordförandeposten.