Widéns Åkeri får Stora Åkeripriset

Publicerad mån, 05/27/2024 - 15:01

En tidig satsning på förnybart, tillväxt, förbättrade marginaler och glädje i arbetet. Det var några av anledningarna till att Widéns Åkeri i Kalmar i fredags fick ta emot Stora Åkeripriset för 2024.

I fredags höll Sveriges Åkeriföretag sitt årsmöte med tillhörande middag. Höjdpunkten under middagen var offentliggörandet av årets vinnare av Stora Åkeripriset. I finalen stod det mellan Fahlgrens Åkeri i Vindeln, Berglund Transport i Norrtälje och Widéns Åkeri i Kalmar. Widéns drog det allra längsta strået och fick ta emot diplom och de numera traditionsenliga guldhattarna till gästernas applåder. Priset delades ut av ordförande Mikael Nilsson och vd Oscar Hyléen. I juryn satt förutom Mikael Nilsson även Andreas Lindström och Ingrid Skoog Bengtsson från SÅ:s styrelse samt Ulric Långberg, samhällspolitisk chef och Mats Hellström, chefredaktör för Svensk Åkeritidning.

Stora Åkeripriset är åkerinäringens årliga pris som går till ett medlemsföretag i Sveriges Åkeriföretag som utmärkt sig positivt inom områdena socialt ansvarstagande, trafiksäkerhet, miljö- och klimatmässig hållbarhet och ekonomisk hållbarhet.

Widéns Åkeri kommer att uppmärksammas genom bland annat ett reportage i kommande nummer av Svensk Åkeritidning.


Hela motiveringen:
”Genom nyfikenhet, kreativitet och en tidig satsning på förnybara drivmedel
har årets vinnare av Stora Åkeripriset etablerat sig som ett konkurrenskraftigt
val för transportköpare som söker flexibla, effektiva och hållbara
transportlösningar i sin region.
Företaget lämnar inget åt slumpen. Det är rent och snyggt, ordning och reda
och fordonen är utrustade med bland annat alkolås, analys av körbeteende
och temperaturövervakning.
Noggrannheten har de senaste åren gått hand i hand med förbättrade marginaler och en företagskultur där glädjen är ständigt närvarande.”

Vinnarna av Stora Åkeripriset 2024. Från vänster, Pierre Widén, Maria Widén, Malin Widén och David Hellström.